Biemond en van Pelt

Historie

Biemond en van Pelt is opgericht in 1957. Sinds 1996 staan de 2e generatie Biemond en de 2e generatie Van Pelt aan het roer. Vanaf de start bestaan de kernactiviteiten uit de verhuur van grondverzetmachines in de meest ruime zin. Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere verhuurbedrijven van grondverzetmachines in de regio Rotterdam met circa 100 machines en 14 vrachtauto’s in de verhuurvloot.

Op 1 januari 2013 werd J.Luyt Transport uit Berkel en Rodenrijs overgenomen, een aannemingsbedrijf met een behoorlijke staat van dienst in spoorwerk en bodemsaneringen. Per 1 april 2015 is J. Luyt Transport volledig opgenomen in Biemond en van Pelt B.V., we heten voortaan Biemond en van Pelt B.V. hodn J. Luyt Transport.

Veiligheid, Kwaliteit en Duurzaamheid.

Aandacht voor mens, machine en omgeving zijn bepalende factoren bij de uitvoering van al onze werkzaamheden. Zo is onze organisatie VCA** gecertificeerd, ISO 9001:2008 gecertificeerd en zijn we houder van het SIKB-BRL7000 certificaat voor het verrichten van bodemsaneringen.  Alle werknemers zijn bovendien minimaal in het bezit van het diploma VCA basis of vol. 

Als organisatie vinden wij het belangrijk zorgvuldig om te gaan met onze leefomgeving. In 2011 is een begin gemaakt met het reduceren van onze CO2-uitstoot. Inmiddels staan we op trede 3 van de CO2 prestatieladder.

Visie

Ons motto luidt al sinds jaar en dag: ‘Nee is geen optie’. Uiteraard binnen de grenzen van het mogelijke. Door actief met onze klanten mee te denken, van een probleem een uitdaging te maken en tot een oplossing te komen, willen wij onze klanten een toegevoegde waarde bieden. Een eveneens belangrijke factor hierbij is onze eigen technische dienst met een 24-uurs service.